Опознавателни обиколки

Летище София ви предлага да ви отведе отвъд очевидното в работата ни. По време на опознавателната обиколка ще ви представим отблизо дейностите по летищно обслужване, ще ви запознаем с предназначението на специализираните съоръжения, ще ви дадем нов поглед върху това какво се случва в сърцето на летищния комплекс.

 

Маршрут „ЛЕТИЩЕТО ОТВЪТРЕ”

След преминаване през задължителната проверка за сигурност и навлизане в зоните с ограничен достъп, 5-километровият маршрут ще ви отведе на перона, през пътеките за рулиране до пистата за излитане и кацане и мостовото съоръжение над р. Искър. Ще ви запознаем с уникалната площадка за тестване на самолетни двигатели; ще ви покажем една от най-добрите европейски бази за ремонт и поддръжка на самолети; ще преминем покрай карго зоната на Летище София и покрай новата контролна кула на Ръководство въздушно движение. 

Имате възможност за избор между основен и разширен маршрут, като разликата между двата е в тяхната продължителност, съответно 60 и 90 мин. Освен че включва всички етапи от основния маршрут, разширеният маршрут предоставя възможност за посещение на летищната противопожарна служба и за демонстрация по пожарна безопасност.