Бристол

Наречен ,,град на усмихнатите хора, свободния дух и безспирния нощен живот”, Бристол се намира на около 200 км западно от Лондон. Населението му е над  400 хил. души. За тези, които искат да избягат от претъпканите лондонски улици, но са почитатели на столичната атмосфера, този град е събрал в едно –  средновековна архитектура; тесни калдъръмени улички, разположени в старата му част; високо качество на образованието и прекрасни паркове. Неслучайно Бристол е обявен за зелена столица през 2015 г., заради усилията и инвестициите насочени към опазване на околната среда.

Летището на Бристол е разположено на 13 км. южно от центъра на града. От януари 2016 г. дестинацията е достъпна с директен полет от София. Летище Бристол предлага различни видове транспорт за придвижване: междуградски автобуси, такси и ж.п. превоз, като най-близката ж.п. станция е BRS express.

За първи път Бристол е споменат като населено място през X век. През Средновековието градът се развива като основно пристанище, а през XVI-XVII век се превръща в известен търговски център.

В днешно време е един от най-добрите градове за живеене във Великобритания, с ниски нива на безработица и висок ръст на доходите.

Вниманието привличат десетките мостове, хълмове и канали, както и обширните паркове за отдих и богата зеленина. Това е първият град в Обединеното Кралство, който е бил обособен за колоездене. Бристолската музикална сцена чертае движението на денс музиката в последните 20 години. Градът е един от най-влиятелните новатори, когато става въпрос за ъндърграунд звучене. Тук всеки може да намери своя любим клуб с капацитет под 200 човека, където атмосферата е селектирана за определен вид музикални влечения. От soul и reggae, през dubstep и drum n bass до rock концерти и големи фестивали, събиращи целия град на открито. По-известни са фиестите, посветени на училищния спорт и култура; на природата, хвърчилата и идеите; на съвременния театър, късометражното кино, балоните, клоунадата и кукления театър.

Бристол - този артистичен град, измерва времето по свой собствен начин и чака всеки, който иска да бъде различен.