Бристол

Наречен ,,град на усмихнатите хора, свободния дух и безспирния нощен живот”, Бристол се намира на около 200 км западно от Лондон. Населението му е над  400 хил. души. За тези, които искат да избягат от претъпканите лондонски улици, но са почитатели на столичната атмосфера, този град е събрал в едно –  средновековна архитектура; тесни калдъръмени улички, разположени в старата му част; високо качество на образованието и прекрасни паркове. Неслучайно Бристол е обявен за зелена столица през 2015 г., заради усилията и инвестициите насочени към опазване на околната среда.

Виж повече

Неапол

Неапол е централният град на областта Кампаня, известна с едни от най-живописните и прекрасни плажове в Италия. Градът впечатлява не само с разнообразието от географски особености - близостта до морето, намира се в подножието на вулкана Везувий,  както и до известния остров Капри, но и с вековната си история и култура.

С директните полети София – Неапол от края на юли и тази дестинация вече е леснодостъпна. Самолетът каца на летището Каподикино, което е най-голямото в Южна Италия и се намира на 6 км от Неапол.

Виж повече

Кьолн

Разположен на двата бряга на река Рейн, Кьолн е считан за един от най-старите градове в Германия. Римското наследство e представено в Римско-германския музей, който разказва за историята на римляните по река Рейн. Средновековието присъства в градски порти, градска палата, археологическата зона. Градският музей на Кьолн излага експонати от Средновековието до днес.

Летище Кьолн/Бон е разположено в самия град Кьолн на около 15 км от центъра и на 16 км от град Бон. Аеропортът е хъб, обслужван от много нискотарифни превозвачи – над 30 авиокомпании летят оттам за над 100 дестинации по света.

Виж повече

Мюнхен/ Меминген

От 26 юли 2015 г. пътниците на летище София вече могат да летят до Мюнхен, Меминген с авиокомпания Wizz Air.

Ако решите да останете в малкото градче Меминген ще можете да се потопите в средновековния дух на Германия. Тук са най-добре запазените величествени замъци, дворци, укрепления и стени в страната.

През 1525 г. в Меминген е подписан първият в Европа документ за човешките права, затова и мотото му е „град на човешките права“. В него ще откриете много църкви, галерии и музеи.

Виж повече

Бари

Разположен живописно на адриатическия бряг, Бари е главният град на областта Пулия.

Това е вторият по значение икономически център в Южна Италия след Неапол, въпреки че няма големи промишлени предприятия. В основата на икономиката на града са търговията, транспортът и туризмът. Областта Пулия е най-големият производител на селскостопански стоки в Италия (основно зехтин и вино). Добре развита е и риболовната индустрия.

С директните полети от София до Бари вече имате още една възможност да се докоснете до красотата на града, ...

Виж повече

ЖЕНЕВА

 Женева е главен административен център на едноименния кантон в Югозападна Швейцария. Градът е трети по големина в страната и има 185 000 жители. По качество на живот се нарежда сред „световните градове”. Седалище е на международни и неправителствени организации и се възприема като „столицата на мира”. Официалният език е френски, но се говорят английски, руски, португалски, арабски и испански. Валутата е швейцарски франк. Пари могат да се обменят в банките, пощенските станции и жп гарите.

Виж повече