Новини

03
Авг

Фотоизложба „Имам си една мечта”

40 цветни фотографии на деца бежанци, попаднали в центровете за настаняване у нас показва изложбата „Имам си една мечта“ подредена в атриума на Терминал 2. Лицата и мечтите на тези деца не се различават от тези на останалите, но повечето от тях са преживели насилие, загуба на близък човек, разрушени домове. Затова те мечтаят да се завърнат заедно с родителите си там, където са родени, да ходят на училище и да имат своите играчки.

31
Юли

Летище София с висока степен на готовност при кризисни ситуации

Летище София разполага с добре подготвен аварийно-спасителен екип, нужна екипировка и необходимо оборудване за оказване на помощ в кризисни ситуации.

Аерогарата има готовност да окаже съдействие на всички български летища, както и на по-отдалечени като тези в Скопие, Белград и Букурещ.

30
Юли

Цветни пътеки улесняват пътниците на летище София

От днес цветни пътеки ще улесняват пътниците на летище София при придвижването им към транспортните връзки на столицата. Тези мерки са част от предприетите от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски действия за ограничаване на случаите на подведени и излъгани пътници от недобросъвестните таксиметрови превозвачи в района на аерогарата.

Трите пътеки са маркирани в различени цветове и с различно графично изображение. Те ще насочват пътниците към транспортното средство, което ще използват.

27
Юли

5 нови линии на Wizz Air и 5-и самолет на авиокомпанията на летище София

С официална церемония на столичното летище бе даден старт на новите целогодишни редовни полети на авиокомпания Wizz Air до Кьолн, Бари, Неапол, Женева и Меминген.

С воден салют бе изпратен полет W6 4319 по дестинацията София – Женева. Екипажът бе приятно изненадан от домакините с ефектен плодов букет, а заминаващите пътници – с брандирани сувенири и бонбони.

17
Юли

Аварийно кацане

Самолет на авиокомпания България ер, излетял за Москва в 15:38 ч., след получена индикация за проблем се връща и каца на летище „София” в 17:08 ч.

Техническият екип, направил огледа не е установил наличието на проблем и самолетът е излетял по маршрута си в 18:21 ч.