Новини

21
Мар

„Училище за авиация“ на летище София с престижна награда

Доброволческата програма „Училище за авиация“ на летище София получи специално признание от Асоциацията на българските авиокомпании. Статуетка и грамота бяха връчени на председателя на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД и патрон на инициативата г-жа Ася Иванова. В обръщението си тя благодари на колеги и партньори за подкрепата и всеотдайността им при осъществяването на проекта, както и за добрата работа на всички служители, довела до рекорден брой обслужени пътници.

13
Мар

Летище София с близо 4% ръст на пътниците през февруари

Пътници

През втория месец на 2018 г. столичното летище е обслужило 473 242 пътници. Това е ръст от 3,7% спрямо същия период на миналата година. През Т2 са преминали 64% от всички пътници, а през Т1 останалите 36%.

09
Мар

Космонавтът Красимир Стоянов гост-лектор на летище София

Месец преди Международния ден на авиацията и космонавтиката, образователната инициатива „Училище за авиация“ срещна деца от столично училище с българския космонавт и изследовател Красимир Стоянов.

По време на лекцията си той разказа как се е подготвял за втория българо-руски космически полет през 1987-1988 г., запозна децата с любопитни факти и истории от света на авиацията и космонавтиката, и им показа как изглеждат храните в Космоса.

01
Мар

Летище София посреща и изпраща с мартеници

В Деня на Баба Марта – 1 март, летище София посрещаше и изпращаше пътниците с мартеници и пожелания за здраве, късмет и благополучие.

Традиционните символи се раздаваха от ученици от столичното 140-то СОУ „Иван Богоров“, които, облечени в народни носии, повишиха настроението и накараха пътуващите да се усмихнат. Мартеничките предизвикаха особен интерес и у чуждестранните посетители, които научиха за българския обичай.

28
Фев

Oгромен потенциал за развитие на въздушния транспорт със Западните Балкани

Има огромен потенциал за развитие на въздушния транспорт със Западните Балкани. Това обяви председателят на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД Ася Иванова по време на първото авиационно събитие от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС.