Новини

29
Апр

СОФ Кънект превръща летище София в регионален хъб

Българската авиокомпания GullivАir базира трети самолет Airbus A330 на столичното летище. Поводът за освещаването му събра мениджмънтa на СОФ Кънект – Жак Ферон, изпълнителен директор, Хеннинг Фистерер, главен оперативен директор, Кристиян Стошек,  директор отговарящ за преходния период, заедно с представители на авиокомпанията и авиационната общност.

С трите самолета A330 превозвачът извършва полети до Доминиканската република и Малдивите. Плановете му са да изпълнява директни полети до Съединените щати, Канада и Индия.

22
Апр

Летище Мюнхен и партньори поеха летище София*

От понеделник, 19 април 2021 г., летище Мюнхен и консорциумът „Соф Кънект“, състоящ се от френския инвестиционен фонд Меридиам и австрийската строителна компания Strabag ще управлява столичното летище.

„Соф Кънект“, се ангажира да инвестира 624 милиона евро през 35-годишния период на концесията и да изгради нов Терминал 3 през първите 10 години от концесията.

19
Апр

Ел Ал отново с полети до София

От 19 април, след едногодишно прекъсване, израелската авиокомпания „Ел Ал“ възобновява полетите си до София. Те ще се изпълняват два пъти седмично – в понеделник и в петък.

При пътуване в условията на COVID-19 проверете изискванията на държавата, в която отивате. Информация може да намерите на сайта на Министерство на външните работи, както и на интернет страниците на съответните летища. При въпроси свързани с вашия полет се обърнете към авиокомпанията.

19
Авг

ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

         

ОБЯВЛЕНИЕ

ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

на проект на „План за действие към Стратегическа карта за шум за Летище София

ГД „ГВА“ към МТИТС и „Летище София“ ЕАД уведомяват всички заинтересовани страни, че е изготвен проект на „План за действие към стратегическа карта за шум за Летище София“ в съответствие със Закона за защита от шума в околната среда (ЗЗШОС).

26
Юни

Важно съобщение

След въведеното извънредно положение в страната през март във връзка с Ковид-19, за улеснение на пътуващите, летище София предоставя информация за отменените полети, която се публикува и на страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Тя се актуализира два пъти дневно, поради непрекъснатите промени, свързани с динамичната международна обстановка.