Март 2018
Архив

01
Мар

Летище София посреща и изпраща с мартеници

В Деня на Баба Марта – 1 март, летище София посрещаше и изпращаше пътниците с мартеници и пожелания за здраве, късмет и благополучие.

Традиционните символи се раздаваха от ученици от столичното 140-то СОУ „Иван Богоров“, които, облечени в народни носии, повишиха настроението и накараха пътуващите да се усмихнат. Мартеничките предизвикаха особен интерес и у чуждестранните посетители, които научиха за българския обичай.

09
Мар

Космонавтът Красимир Стоянов гост-лектор на летище София

Месец преди Международния ден на авиацията и космонавтиката, образователната инициатива „Училище за авиация“ срещна деца от столично училище с българския космонавт и изследовател Красимир Стоянов.

По време на лекцията си той разказа как се е подготвял за втория българо-руски космически полет през 1987-1988 г., запозна децата с любопитни факти и истории от света на авиацията и космонавтиката, и им показа как изглеждат храните в Космоса.

13
Мар

Летище София с близо 4% ръст на пътниците през февруари

Пътници

През втория месец на 2018 г. столичното летище е обслужило 473 242 пътници. Това е ръст от 3,7% спрямо същия период на миналата година. През Т2 са преминали 64% от всички пътници, а през Т1 останалите 36%.

21
Мар

„Училище за авиация“ на летище София с престижна награда

Доброволческата програма „Училище за авиация“ на летище София получи специално признание от Асоциацията на българските авиокомпании. Статуетка и грамота бяха връчени на председателя на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД и патрон на инициативата г-жа Ася Иванова. В обръщението си тя благодари на колеги и партньори за подкрепата и всеотдайността им при осъществяването на проекта, както и за добрата работа на всички служители, довела до рекорден брой обслужени пътници.

25
Мар

Летище София с нови директни и чартърни полети

Днес влиза в сила лятното разписание на летище София с редовните полети до словенската столица Любляна. Те ще се изпълняват три пъти седмично – в понеделник, четвъртък и неделя, от авиокомпанията Adria Airways.

27
Мар

Съобщение за медиите

Във връзка с публични интерпретации в медиите за дисциплинарни производства срещу служители на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) и „Летище София“ ЕАД относно случая за допуснати без паспортна проверка пътници, пристигащи от Франция, заявяваме, че това категорично не отговаря на истината. Дисциплинарни наказания се образуват тогава, когато е налице допуснато нарушение.