Февруари 2018
Архив

09
Фев

Марио Бакалов с лекция на летище София

Февруарското издание на доброволческата инициатива на летище София – „Училище за авиация“ срещна деца от столични училища с пилота на най-големия пътнически самолет Airbus А-380 Марио Бакалов.

19
Фев

Летище София с близо половин милион пътници през януари

Пътници

През първия месец на 2018 г. столичното летище е обслужило общо 499 688 пътници, което представлява ръст от 6,6% спрямо същия период на 2017 г. През Терминал 2 са преминали 63% или 315 987 от всички пътници, а през Терминал 1 – останалите 37% (183 681).

26
Фев

Летище София работи при зимни условия

Днес, 26.02.2018 г., летище София работи в зимна обстановка и при обилни снеговалежи.

Пистата за излитане и кацане, пътеките за рулиране и перона се почистват от снега. Извършват се антиобледенителни процедури на въздухоплавателните средства. Заради снеговалежите полетите се изпълняват с известно отклонение от разписанието.

Призоваваме гражданите да се съобразят със зимната обстановка и да предвидят достатъчно време за предвижване до летището. Молим заминаващите пътници да се явяват минимум два часа преди полета си.

28
Фев

Oгромен потенциал за развитие на въздушния транспорт със Западните Балкани

Има огромен потенциал за развитие на въздушния транспорт със Западните Балкани. Това обяви председателят на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД Ася Иванова по време на първото авиационно събитие от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС.