Юни 2016
Архив

08
Юни

Да преминеш 100 пъти през салоните за гости

Станислав Разпопов е човекът, който за една година премина 100 пъти през салон за гости „Преслав“ на летище София. Г-н Разпопов е регионален директор за Югоизточна Европа и Турция в Dunapack Packaging GmbH, Австрия, и изпълнителен директор на „Дунапак-Родина“ АД. През 2011 г. е избран за „Мениджър на годината“.

10
Юни

Air France без полети от и до София в събота

Авиокомпания Air France отменя полетите си до и от летище София на 11.06.2016 г., събота. Превозвачът няма да осъществи полетите от и до френската столица, както следва:

13
Юни

Нова въздушна линия и до Копенхаген

След 5 годишно прекъсване нова пряка авиолиния ще свързва София с Копенхаген.Това е най-популярната дестинация сред столиците на скандинавските страни за пътуващите от и до летище София.

Маршрутът ще се обслужва от нискотарифната авиокомпания Wizz Air.

Полетите ще се изпълняват в понеделник, сряда и петък. – от София самолетът ще излита в 19:50 ч., а ще каца в Копенхаген в 21:00 ч.

С новата въздушна връзка броят на редовните линии, изпълнявани от софийското летище, става 54.

 

20
Юни

Летище София с нова линия до Будапеща

След тригодишно прекъсване пътуващите от летище София отново имат възможност да летят директно до столицата на Унгария.

По традиция първият полет от Будапеща беше  посрещнат с воден салют.

Новото направление, свързващо двете европейски столици, се обслужва от самолети Embraer 190 (C8M100) на авиокомпания България Ер, изпълняваща редовните полети по маршрута. Полетите до и от Будапеща се осъществяват четири пъти седмично на Терминал 2.

22
Юни

16% повече пътници на летище София през май

Пътници

Летище София бележи ръст от 16% на обслужените пътници през май 2016 г. Техният общ брой за периода е 410 198 спрямо 352 336 за същия месец на предходната година.

С 19% е нараснал броят на пътуващите по редовни международни линии, които съставляват 95% от общия пътникопоток. Същевременно пътниците по вътрешни линии са намалели с 11%.

27
Юни

Салон за гости вече и на Терминал 1

 

От 27 юни и пътниците, преминаващи през Терминал 1 на летище София ще могат да се възползват от услугите на новия салон за гости. Той е разположен на „Заминаване“ след преминаване на паспортна проверка, етаж 2. Салон „София“ има собствен асансьор и рампа за лесен достъп на хора с увреждания.