Май 2016
Архив

12
Май

Летище София с над 50% ръст на товари и пратки през април

Пътници

Летище София отчита ръст от 13% на обслужените пътници през април 2016 г. Техният общ брой за периода е 367 696 спрямо 325 790 за същия месец на предходната година.

С 14,7% е нараснал броят на пътуващите по редовни международни линии, които съставляват 96% от общия пътникопоток. Ръст от 7,7% има и при пътниците по вътрешни линии.

Голямо увеличение от 29% бележи пътникопотокът на Терминал 1, докато при Терминал 2 се запазват стойностите от април 2015 г.

16
Май

Летище София посрещна Поли Генова

След триумфалното представяне на Поли Генова на конкурса Евровизия в Стокхолм първият човек, който я поздрави след слизането й от самолета бе г-жа Ася Иванова, член на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Тя се обърна към нея с думите: “ Искам да ти благодаря от името на всички българи, че ти ни направи изключително щастливи, изключително горди и да ти кажа, че истинският победител в този конкурс си ти“.

19
Май

10 години Wizz Air на летище София

Вече 10 години летище София е една от основните бази на превозвача в Европа.

На официалното събитие по този повод изпълнителният директор на авиокомпанията Йозеф Варади обяви, че от декември ще позиционират още един – седми самолет вСофия, ще пуснат три нови маршрута до Донкастър/Шефилд, Базел и Нюрнберг, и ще разширят честотата на вече съществуващи.

Партньорството датира от 2006 г., когато на столичната аерогара е базиран първият самолет на Wizz Air. Тогава обслужваните маршрути са два – до Будапеща и до Лондон (Лутън).

30
Май

С аромат на рози

По традиция, в разгара на розобера, с прясно откъснати цветове на маслодайната роза дамасцена от землището на с. Паничерево, бяха посрещнати гостите и пътуващите на софийското летище. Момичета в национални носии и доброволци раздаваха цветовете, превърнали се в символ на страната ни.

За пета година поред летище София популяризира инициативата, която предизвиква обществен интерес и насочва вниманието към  розовата индустрия у нас.