Март 2016
Архив

01
Мар

Мартеници за пътуващите на летище София

По случай 1 март - празника на Баба Марта, летище София и ученици от столичното училище „Иван Богоров” организираха съвместна инициатива. Облечени в народни носии, децата раздаваха ръчно изработените от тях мартеници на заминаващи и пристигащи. Събитието повиши настроението и предизвика усмивки, както и интерес от чужденците, които научиха за нашата традиция още със стъпването си на българска земя.

06
Мар

Летище София подписа договор за сътрудничество с китайска компания

Изпълнителният директор на летище София Христо Щерионов подписа договор за сътрудничество с китайската компания "Ийст лайк информейшън текнолоджи сървис". На събитието в Шанхай присъства и заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев. Посещението се проведе в периода 2-6 март в Китайската народна република.

15
Мар

80 хил. пътници повече през първите два месеца на летище София

Пътници

 

Статистиката за месеците януари и февруари на столичното летище продължава  положителната тенденция, с която приключи изминалата година. Общият брой на преминалите пътници през двата терминала е 641 807, което е с 14% повече спрямо същия период на миналата година. Със 17% са се увеличили пътуващите по редовни международни линии в резултат на откритите през лятото на предходната година нови директни маршрути.

28
Мар

Летище София с 6-и самолет на авиокомпания Wizz Air и 4 нови линии

С официална церемония на столичното летище бе даден старт на новите целогодишни редовни полети на авиокомпания Wizz Air до Осло/Торп, Бирмингам, Аликанте и Копенхаген.

По традиция първият полет от Осло/Торп бе посрещнат с воден салют на столичното летище. Екипажът бе приятно изненадан от домакините с кошница с традиционни български продукти, а пристигащите пътници – с брандирани сувенири.