Ноември 2015
Архив

02
Ное

Музика на летище София за Деня на будителите

С джаз и класическа музика най-голямото  летище на България изненада пътуващите в Деня на будителите – 1 ноември. Пространството на атриума в обществената зона на Терминал 2 се оживи от изпълнението на джаз формация ,,София". Бяха изпълнени произведения по музиката на едни от най-великите джазмени като Били Кобъм, Фреди Хъбърд, Хърби Ханкок, Уейн Шортър, Степс Ахед и Джон Скофилд. Прозвуча още рок, блус,  ,,боса нова” и диско музиката на Бони М, които повишиха настроението в залата и предизвикаха аплодисментите на публиката.

06
Ное

Лъвски прайд „превзе“ Терминал 2 на Летище София

Прайд от шест възрастни лъва и едно малко лъвче се разхожда свободно в Атриума на Терминал 2 на летище София от днес. Не, това не е сценарий на холивудски екшън или сензационно заглавие от жълтата преса. Лъвовете не са истински, а са от хартия и са част от изложба на българския офис на „Четири лапи“, с която международната организация за защита на животните иска да привлече внимание към съдбата на хилядите големи котки, които все още се отглеждат в плен по света.

06
Ное

Летище София в подкрепа на Детската Евровизия

Две седмици преди началото на престижния конкурс, на който страната ни за първи път ще бъде домакин, от 9-ти (понеделник) до 20-ти ноември (петък) на Терминал 2 започва „подгряването“ за Детската Евровизия.

Всеки ден любими детски вокални групи ще пеят за пътниците и гостите на най-голямото и международно летище у нас. Началото ще бъде дадено на 9-ти ноември в 13:00 ч., когато представители от всички групи ще изпеят заедно официалния химн на Детската Евровизия 2015 - Discover.

09
Ное

Химнът на Детската Евровизия звуча на летище София

Химнът на Детската Евровизия звуча на летище София

 

С песента Discover (Открий) на Терминал 2 бе официално открита поредицата от изпълнения на детски вокални групи на летище София, които ще „подгряват“ в продължение на две седмици Детска Евровизия 2015.

Около 70 деца от различни вокални формации се включиха в изпълнението и въпреки, че не бяха репетирали заедно, като истински професионалисти, завладяха с таланта си и блестящото си изпълнение събралата се публика.

11
Ное

12% повече пътници на летище София през октомври

Пътници

 

През октомври 2015 г. летище София обслужи общо 357 978 пристигащи и заминаващи пътници, което е с 12% повече от същия месец година по-рано.

През Терминал 2 са преминали 62% от пътникопотока или 222 хил. пътници (+2,9%). На Терминал 1 пътникопотокът е нараснал с 28%, достигайки над 133 хил. обслужени пътници за един месец.

16
Ное

Подкрепа за 100 години българско кино

Стикери с различни размери, поставени на места, където могат да се видят от повече хора, приятно изненадаха гостите и пътниците на Терминал 2.

Столичното летище предостави домакинството си за осъществяване на иновативния и образователен проект „КОД КИНО“. Той дава възможност чрез креативни подходи и дигитални технологии да се погледне на българското кино по нов и вълнуващ начин.