Септември 2015
Архив

07
Сеп

11% повече пътници през август на летище София

Най-голямото българско международно летище посрещна и изпрати 418 846 пътници, което е с 11% повече от същия месец година по-рано. Традиционно август е най-натоварен за летището, но тази година пътникопотокът през двата терминала достигна най-високото си ниво.

18
Сеп

Летище София не е отговорно за забавения полет на авиокомпания България Ер

Във връзка с появилата се в информационните агенции БЛИЦ и ПИК информация, че служителите на  летище София са станали причина за забавянето на полет на авиокомпания България Ер, защото са качили куфарите на пътниците с голямо закъснение, столичният аеропорт информира, че не е обслужващ наземен оператор на авиокомпанията. По тази причина летище София не носи отговорност за забавянето на полета.

Никой от двете информационни агенции не е потърсил мнението на летище София, както изискват журналистическите правила и етика.

 

27
Сеп

Фотоизложбата „България – атрактивна туристическа дестинация” отново на летище София

В Световния ден на туризма (27 септември), за шеста поредна година, фотоизложбата „България – атрактивна туристическа дестинация” започва своята обиколка от летище София.

И тази година столичното летище предоставя пространство за експониране на избраните фотографии и участва в награждаването на победителите в международния он-лайн конкурс. На официалната церемония в обществена зона „Заминаване” на Терминал 2 министърът на туризма Николина Ангелкова награди победителите.

30
Сеп

Летище София с учение по аварийно-спасителна дейност

Днес, 30.09.2015 г., на летище София се проведе планирано пълномащабно учение по аварийно-спасителна дейност. Целта бе да се провери до каква степен службите са подготвени за овладяване на аварийни ситуации.

Учението се проведе на два етапа - действия на противопожарната и на аварийно-спасителната служба при аварийни обстоятелства, както и преместване на самолет излязал от пистата при кацане и загубил способността си да се придвижва самостоятелно.

Учебните действия показаха, че службите са добре подготвени за работа в критични ситуации.