Август 2015
Архив

03
Авг

Фотоизложба „Имам си една мечта”

40 цветни фотографии на деца бежанци, попаднали в центровете за настаняване у нас показва изложбата „Имам си една мечта“ подредена в атриума на Терминал 2. Лицата и мечтите на тези деца не се различават от тези на останалите, но повечето от тях са преживели насилие, загуба на близък човек, разрушени домове. Затова те мечтаят да се завърнат заедно с родителите си там, където са родени, да ходят на училище и да имат своите играчки.

11
Авг

Отново партньори на "Кариера в България. Защо не?“

Летище София за втора поредна година е партньор на форума "Кариера в България. Защо не?“ под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Организитори са фондация „Идентичност за България“ и сдружение „Тук-Там“. Целта е символично посрещане на българите, които живеят и работят в чужбина, и покана за участието им в специалния форум с възможности за професионалната им реализация у нас.

12
Авг

Силен юли за летище София

Пътници

Летище София отчита ръст от 8,3 % на пътникопотока през юли 2015 г. в сравнение със същия период на миналата година. От общо 393 312 излетели и кацнали пътници, 67 % са преминали през Терминал 2, а останалите 33 % - през Терминал 1.

25
Авг

Стая за кърмачета и място за пътници с увреждания в обществената зона на Терминал 1

Ако пътувате с малко дете през Терминал 1 на летище София можете да използвате специално оборудваната стая, за да го нахраните, да го преоблечете, или да го освежите преди пътуването. Стаята е обзаведена с детско креватче, маса за преобличане, стол за кърмене. Има мивка с топла и студена вода. Вратата на помещението e с фолирано стъкло.

28
Авг

Извънредно кацане на авиокомпания Pegasus на летище София

Самолет на нискотарифната турска авиокомпания Pegasus, пътуващ от Анталия до Амстердам със 163-ма пътници и 6 членен екипаж на борда, над румънска територия е получил индикация за отказ на единия двигател. Командирът на полета е поискал извънредно кацане на летище София.

Аварийните екипи на столичния аеропорт очакваха самолета, който кацна безпроблемно в 14:36 ч. Няма пострадали пътници.