Юли 2015
Архив

10
Юли

В подкрепа на детската Евровизия

Детският талант и въображение ще очароват пристигащите и заминаващите пътници на столичното летище. На Терминал 2, в началото на пътническата галерия, в зоната след гранична проверка, са разположени над 70 експонати, изработени от децата на сдружение „Духовно огледало“. Използвани са природни материали - плъсте́на вълна и царевична шума. В паната на малките творци оживява красотата на българската природа, а чадъри в различни цветове са с логото на детската Евровизия.

13
Юли

Силно първо полугодие на 2015 г. за летище „София“

Пътници

За първото полугодие на 2015 г. пътниците преминали през летище „София“ са 913 352 или със 75 000 повече (+4,1%) в сравнение със същия период на миналата година.

17
Юли

Аварийно кацане

Самолет на авиокомпания България ер, излетял за Москва в 15:38 ч., след получена индикация за проблем се връща и каца на летище „София” в 17:08 ч.

Техническият екип, направил огледа не е установил наличието на проблем и самолетът е излетял по маршрута си в 18:21 ч.

27
Юли

5 нови линии на Wizz Air и 5-и самолет на авиокомпанията на летище София

С официална церемония на столичното летище бе даден старт на новите целогодишни редовни полети на авиокомпания Wizz Air до Кьолн, Бари, Неапол, Женева и Меминген.

С воден салют бе изпратен полет W6 4319 по дестинацията София – Женева. Екипажът бе приятно изненадан от домакините с ефектен плодов букет, а заминаващите пътници – с брандирани сувенири и бонбони.

30
Юли

Цветни пътеки улесняват пътниците на летище София

От днес цветни пътеки ще улесняват пътниците на летище София при придвижването им към транспортните връзки на столицата. Тези мерки са част от предприетите от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски действия за ограничаване на случаите на подведени и излъгани пътници от недобросъвестните таксиметрови превозвачи в района на аерогарата.

Трите пътеки са маркирани в различени цветове и с различно графично изображение. Те ще насочват пътниците към транспортното средство, което ще използват.

31
Юли

Летище София с висока степен на готовност при кризисни ситуации

Летище София разполага с добре подготвен аварийно-спасителен екип, нужна екипировка и необходимо оборудване за оказване на помощ в кризисни ситуации.

Аерогарата има готовност да окаже съдействие на всички български летища, както и на по-отдалечени като тези в Скопие, Белград и Букурещ.