Юни 2015
Архив

01
Юни

Деца на борда на А330

На детския празник 1-ви юни 200 деца посетиха летище „София”. Като истински пътници учениците от 133 СОУ „А.С. Пушкин” преминаха през проверка за сигурност и с летищните автобуси бяха откарани до най-големия самолет, притежаван от българска авиокомпания - Еърбъс А 330.

На борда „пасажерите” бяха приветствани от изпълнителния директор на столичното летище Христо Щерионов.

02
Юни

Рози за пристигащите на Терминал 2

 

За четвърта поредна година пътуващи и гости на летище ,,София” получиха маслодайни рози от землището на с. Паничерево, Старозагорско.

Рано откъснатият цвят е свеж, леко влажен от сутрешната роса и наситен с характерен аромат. Този аромат се усещаше в обществената зона на Терминал 2 и допринесе за повишеното настроение на посетителите.

Младежи доброволци подаряваха рози на пристигащите, кичеха косите и реверите им, снимаха се с тях и разказаха за ритуалите - розобер, розоварене и получаване на розово масло.

03
Юни

Аварийно кацане

Самолет на Turkish Airlines летящ по маршрута Истанбул-Прага е кацнал аварийно на летище "София" в 18:13 ч.
Посочената причина от екипажа е била дим в пилотската кабина.
117-те пътници са свалени и е направен оглед. Установено е, че датчик е подал фалшива индикация за дим.
В 20:20 ч. самолетът е излетял от летище "София" по маршрута си за Прага.

04
Юни

Отново полети София-Дюселдорф

Пътниците на летище „София” отново ще пътуват директно до Дюселдорф. От днес, 4 юни 2015 г., полети до германския град ще извършва националният превозвач „България ер”. Според традицията първият полет по дестинацията бе посрещнат с воден салют.

Заминаващите пътници и гостите на летище „София” бяха приятно изненадани от флашмоба, с който бе отбелязано събитието.

12
Юни

Летище ,,София” посрещна 1-милионния пътник на Wizz Air, Лондон – Лутън

Щастливката се казва Ива Иванова и е на 29 години. Родена е в град Кнежа, но от 5 години живее в Лондон. В 18:15 ч. кацна на летище ,,София” с полет W64304 на авиокомпания Wizz Air.

Столичната аерогара и нискотарифният превозвач изненадаха младата дама още при слизането и́ от самолета. С красив букет и безплатен ваучер за билет по избор на дестинация Иглика Кънчева – PR на Wizz Air поздрави пътничката, като и́ пожела да бъде по-често клиент на авиокомпанията и да се възползва от различните предложения на нови линии.

16
Юни

Аварийно кацане

Самолет на авиокомпания Wizz Air номер W64363 със 173 пътници на борда кацна аварийно на летище „София” в 14:20 ч.

Самолетът пътува по дестинацията София – Болоня. Над Ниш подава сигнал за спукано стъкло в пилотската кабина и след потвърдено разрешение за аварийно приземяване се връща обратно в София.

Кацането е нормално. Няма пострадали.

Пътниците са свалени от самолета и ще бъдат извозени от авиокомпанията с полет в 18:20 ч. за Болоня.