Май 2015
Архив

14
Май

Отново директни полети на SWISS между София и Цюрих

Летище „София” посрещна с воден салют самолета на авиокомпания Swiss International Air Lines, който кацна в 09:29 ч. от Цюрих.

На официалното събитие за отбелязване завръщането на швейцарския авиопревозвач на българска земя присъстваха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, посланиците на двете страни Техни Превъзходителства Денис Кнобел и Меглена Плугчиева, изпълнителният директор на столичния аеропорт Христо Щерионов, директорът на SWISS за Австрия и Източна Европа Бернар Водл, журналисти.

16
Май

Добри резултати през април 2015 г. за летище „София”

Пътници

Летище „София” отчита ръст от над 6 % на обслужените пътници през април 2015 г. Техният общ брой за периода е 325 790 спрямо 305 944 за същия месец на предходната година.

Трафикът по международни редовни линии е нараснал с 6,3 %, достигайки 308 670 пътници за месеца.

23
Май

Концерт в навечерието на 24 май

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, възпитаници на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” представиха тържествен концерт в зоната след гранична проверка на летище „София”.

Пътниците, които заминаваха от Терминал 2 бяха приятно изненадани и се присъединиха към празничната атмосфера на един от най хубавите български национални празници.

28
Май

„София посреща Антарктика”

Така е озаглавена фотоизложбата, която беше открита днес на Терминал 2. Представя я Българският антарктически институт, чийто директор проф. Христо Пимпирев приветства гостите на събитието.

Изложбата съпътства посрещането на делегатите на XXXVIII Съвещание на държавите членки на Антарктическия договор, чийто домакин е София. Форумът се провежда под егидата на Президента на Република България.

Проф. Пимпирев се обърна към домакините от името на всички свои колеги: