Април 2015
Архив

02
Апр

До летище „София“ с метро

Вече за по-малко от 20 минути ще се стига от центъра на София до столичното летище. Новите четири станции ще осигуряват удобна и бърза връзка с Централната жп гара и автогарата. С метрото ще се стига лесно и до парка на летището.

03
Апр

От и до летище „София” с метро

От днес пътници, гости и работещи на летище „София” имат още една алтернатива за пътуване от и до летището. Столичното метро свързва летище „София” с централните градски части и с някои от големите жилищни квартали в часовия диапазон 5:30 - 24:00 ч. в делнични и празнични дни.

Допълнително удобство за пътуващите през летище „София” е връзката осигурявана чрез столичното метро до Централна ж.п. гара и Централна автогара – София.

16
Апр

Силно първо тримесечие на 2015 г. за летище „София“

Пътници      

През първите три месеца от годината на летище „София“ са обслужени общо 866 786 пристигащи и заминаващи пътници, с което е постигнат ръст от 4.6 % спрямо първото тримесечие на 2014г.

27
Апр

Летище „София” по-зелено и гостоприемно

40 млади чинара, дарени от авиокомпания Turkish Airlines, вече ще посрещат пътниците, които пристигат на Терминал 2 на летище „София”. Събитието е част от социално-отговорната политика за опазване на околната среда и естетическо оформяне на външното пространство.

В засаждането участва изпълнителният директор на летището Христо Щерионов и генералният директор на Turkish Airlines за България Дженк Йоджал. Инициативата подкрепиха и журналистите от БНР, в. „Новинар”, Канал 3 и ТВ „Алфа”.

29
Апр

Цветни „Полети” на Терминал 2

Атриумът на Терминал 2 показва детската изложба „Полети” по инициатива на Сдружение „Духовно огледало”. Творбите са хартиени пластики на птици, пеперуди и насекоми в полет с внушителни размери; пана, изработени чрез традиционна българска техника (плъстена вълна) и рисувани чадъри. Техни автори са деца от три творчески школи - ателие „Приказен свят” от София, „Пъстросвет” от Бургас и арт център „Видима” от Севлиево.