Март 2015
Архив

08
Мар

Франко Неро гост на салон „Преслав“

Летище София посрещна първите ВИП гости на „София Филм Фест“. Франко Неро и екипът му получиха традиционно изработена българска мартеница, а дамите – и по роза, по случай 8-ми март. Артистите останаха приятно изненадани и проявиха интерес към уникалната българска традиция, разказана им от момичетата, които работят в бизнес салона.

15
Мар

Летище София с ръст по всички показатели през февруари 2015 г.

Пътници

Летище София приключи най-краткия месец на 2015 г. с общо 270 622 обслужени пътници, което представлява увеличение от 4,6% спрямо същия период на миналата година.

21
Мар

Фотоизложба за Парка на танцуващите мечки

До средата на април в атриума на Терминал 2 пътуващите и гостите на летището могат да видят фотоизложба за Парка на танцуващите мечки, изграден преди 15 години в Белица по проект на международната организация за защита на животните.

Българският офис на организацията „Четири лапи“ представя 60 снимки, които разказват историята на парка от времето на първите спасени в него мечки през 2000 г. - Калина, Мариана и Стефан, до последните приютени през изминалата година – Габриела и Наско.

 

22
Мар

Признание за ръководството на Летище София

На годишната среща на Асоциацията на българските авиокомпании, председателят г-н Светослав Станулов връчи грамоти на изпълнителния директор г-н Христо Щерионов и на председателя на борда на директорите г-н Тихомир Иванов за опазване на историческото наследство на българската гражданска авиация и във връзка със 100-годишнината на българското самолетостроене. Г-н Иванов изтъкна, че приема наградата като признание за професионализма на хората, които работят на летището и я посвещава на тях.

28
Мар

Лятно разписание на Летище София

Лятното разписание на столичното летище влиза в сила от 29 март. То предлага полети по 50 директни линии до различни градове в Европа и Близкия изток. За сезона са заявени над 10 500 полета. Редовна полетна програма до българската столица ще изпълняват 22 авиокомпании.

Две авиокомпании предлагат удобна ежедневна връзка от Летище София до Виена с 34 полета седмично.

Полетите до най-популярната дестинация Лондон са 31 седмично. Пътниците могат да избират между четирима превозвача и три летища.