Декември 2014
Архив

19
Дек

Благотворителен базар на Летище София

Служителите на Летище София организираха и тази година благотворителен коледен базар. На него те представиха свои сладкарски и кулинарни изделия, напитки, коледни картички, играчки, бижута, бродерия, плетива.

Фолклорният танцов ансамбъл на учениците от 106 ОУ „Григорий Цамблак“, което се намира в близост до летището, поздрави присъстващите с изпълнения на ръченица, Дайчово  и Искърско хоро.

17
Дек

Летище София с още редовни полети до Дубай

Летище София отбеляза с официална церемония новите редовни полети до летище Дубай Интернешънъл. Те ще се осъществяват два пъти седмично от авиокомпания flydubai, която също е нова за столичното летище.

В събитието участваха Антон Гинев - зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Христо Щерионов – изпълнителен директор на Летище София, Джейхун Ефенди – старши вицепрезидент на flydubai по търговските въпроси.

15
Дек

Повече пътници и товари на Летище София през ноември

Пътници

Ноември е един от най-слабите във въздушния транспорт, но въпреки това Летище София отчита общо 263 564 пристигнали и заминали пътници - с 4,7 % над данните от миналата година.

Пътувалите по международни редовни линии за периода са 251 140 (+5%), като най-голямо увеличение на превозените пътници спрямо ноември 2013 г. отбелязват Wizz Air, Lufthansa, LOT, Turkish Airlines, Qatar Airways, British Airways.

13
Дек

Дядо Коледа кацна с хеликоптер на Летище София

Дядо Коледа и Снежанка бяха посрещнати от децата на Летище София.

Подаръци получиха всички от джуджетата на белобрадия старец.

Снежанка и джуджетата се забавляваха и танцуваха с децата, които поканиха Дядо Коледа да пристигне и догодина първо при тях

03
Дек

Летище София отбеляза Международния ден на хората с увреждания

Летище София, Столичният общински дневен център за интеграция на хора с увреждания и Театър „МИМ – АРТ” отбелязаха заедно Международния ден на хората с увреждания 3-ти декември. Театърът е единственият в България, чиито актьори са професионални творци с увреден слух. На Терминал 2 те представиха спектакъл с мимика и жестове, който предизвика аплодисментите на пътуващите и гостите на летището.