Август 2014
Архив

28
Авг

Отново концерт от класическа музика на Терминал 2

Пътниците на Терминал 2 на Летище София слушаха днес изпълнения по музика на Дворжак, Флауър, Масне, Гардел, като и аранжиментите на Огнян Петров на известните "Тико - Тико", "Компарсита", "Павана"и др.

21
Авг

Флашмоб изненада пътниците на Летище София

Танцова формация „Дживгари“ изпълни атрактивен шопски народен танц, след което покани пътници и гости на летището на голямо хоро. Флашмобът се случи на Терминал 2 при пристигането на полети от Милано, Мюнхен и др.

Инициаторите са сдружение на българите с опит и образование в чужбина „Тук-Там” и Летище София, а идеята е да бъде широко популяризирано предстоящото седмо издание на форума ”Кариера в България. Защо не?”, който се провежда под патронажа на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.

12
Авг

Ръст от 9% на пътниците през юли

За международните редовни линии увеличението е 11%

Пътници

През изминалия юли Летище София е обслужило общо 362 800 пътници в двата летищни терминала, с което е постигнато увеличение от 9% на годишна база. Авиокомпаниите, опериращи от Терминал 2, са били предпочетени от 68 на сто от пътувалите по международни и вътрешни линии. Останалите 32 на сто от общия летищен пътникопоток са преминали през Терминал 1.

06
Авг

Ремонтни дейности в обществена зона „Заминаване“ на Терминал 1

Уведомяваме заминаващите през Терминал 1 на Летище София пътници и съпровождащите ги лица, че в периода 8 август – 22 септември 2014 г. ще бъде извършена подмяна на съществуващата настилка в салон „Заминаване“ – обществена зона.

Ремонтните дейности ще бъдат извършени на три етапа, без да бъде нарушавана оперативната функция на пътническия терминал на столичното летище.