Юни 2014
Архив

29
Юни

Отново класическа музика на Летище София

Летище София посрещна за пореден път пътници и гости на Терминал 1 с класически концерт. Поводът е знаковата за българската авиация дата 29 юни – на този ден през 1947 г. се открива първата редовна въздушна линия София – Бургас.

25
Юни

Три авиокомпании летят от Летище София до Барселона през летния сезон

През летния сезон отново три авиокомпании ще изпълняват директни полети от Летище София до Барселона. Към увеличените седмични честоти на България Ер и Wizz Air се добавят полетите на нискотарифния превозвач Vueling, при което през най-активните летни месеци линията до каталунската столица ще бъде обслужвана всеки ден от седмицата.

13
Юни

Нови полети от Летище София до Малта

От днес, 13 юни, полетите от Летище София до Малта се увеличават с новата линия на авиокомпания Wizz Air.

Излитанията от София са в понеделник и петък в 20:20 ч., а обратните кацания от Малта - във вторник и събота в 00:50 ч.

Маршрутът до островната държава, най-малката в Европейския съюз, дава възможност за още една привлекателна туристическа дестинация.

Разширяването на мрежата от дестинации и увеличеният брой полети на столичния аеропорт през летния сезон е основание да се очаква годишно увеличение на пътническия трафик с над 10 на сто. 

13
Юни

Нови рекорди в трафика на Летище София през май 2014 г.

Самолетодвижения

През май 2014 г. на Летище София бе регистриран рекорден брой на обслужените полети от началото на годината - общо 3 816, с което е постигнат 7,1% ръст спрямо 2013 г.

По международни редовни линии полетите са с 10,7% повече, като увеличението при чуждестранните превозвачи е 12,8%. През май са изпълнени 93 туристически чартъра при 64 за същия месец на предходната година. Запазва се тенденцията на намаляване на полетите по вътрешни линии (-8%).

09
Юни

Поредица от концерти на камерни ансамбли на Летище София

Пътниците, които заминават на 10 юни от Терминал 1 и гостите на стария терминал на столичното летище, ще имат възможността да присъстват на концерт на квартет „Еолина”.

Четиримата талантливи музиканти от квартета ще представят във вторник от 11:00 ч. в обществената зона на салон „Заминаване” индивидуален стил, обединяващ старинна и съвременна музика. Съставът е нетрадиционен и необичаен и заради симбиозата между звуците на четирите инструмента - арфа, флейта, виола и пиано/чембало.