05
Сеп

Фотоизложба с български забележителности гостува на Летище София

Летище София откри фотоизложба, представяща природни и исторически забележителности от България.

В обществената зона на Терминал 2 внушителни пана привличат вниманието на пътуващите и гостите на аеропорта с фотоси от красивите градове Мелник, Несебър и Банско, Боянската църква, храм-паметник "Александър Невски", причудливите форми на Белоградчишките скали, Панагюрското съкровище и др.

Проектът се осъществява от Министерството на икономиката и енергетиката и в. "Стандарт", а Летище София е домакин на събитието.

На откриването на изложбата присъстваха зам.-министърът на транспорта Георги Тодоров, главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова, изпълнителният директор на Летище София Христо Щерионов и други официални гости.

"Убеден съм, че най-голямото летище в България, през което минават над 3 000 000 пътници годишно е достоен фон за представянето на чудесата, с които се гордеем и на които се възхищаваме. Белоградчишките скали, Мелник, Несебър, Цари Мали град, Боянската църква, храм-паметник "Александър Невски", Рилските езера, Панагюрското златно съкровище ще спират дъха на пътуващите и ще ги карат да се преклонят пред културно-историческото наследство на България" - каза Щерионов.

В продължение на месец изложбата може да бъде видяна от пътуващите през Летище София.