27
Сеп

Фотоизложбата „България – атрактивна туристическа дестинация” отново на летище София

В Световния ден на туризма (27 септември), за шеста поредна година, фотоизложбата „България – атрактивна туристическа дестинация” започва своята обиколка от летище София.

И тази година столичното летище предоставя пространство за експониране на избраните фотографии и участва в награждаването на победителите в международния он-лайн конкурс. На официалната церемония в обществена зона „Заминаване” на Терминал 2 министърът на туризма Николина Ангелкова награди победителите.

Първа награда получи фотографията „На шипка всичко е спокойно” на Пламен Кожухаров. Снимката на Вероника Стойкова – „Плаж Болата” (община Каварна) взе второ място, а „Приказни Родопи” (с. Башево) на Калин Тодоров получи третия приз. Организаторите дадоха специална награда на Мирослав Момински, 5 поощтрителни и награди за участие на всички автори в изложбата.

От летище София победителите в конкурса получиха книгата „Първият сред орлите” на Симеон Петров, а Пламен Кожухаров ще има възможността да разгледа летището отвътре в опознавателна обиколка.

Авторитетно жури е подбрало 30-те фотографии от 500 изпратени снимки. Техни автори са български и чуждестранни фотографи. Фотосите са запечатали обичаи, традиции, бит, облекло, както и други интересни моменти от живота в различните региони. В тях присъстват природните, културни и исторически забележителности от цяла България.

Експозицията „България – атрактивна туристическа дестинация” ще бъде разположена в обществената зона на Терминал 2 и ще може да бъде видяна в продължение на месец.