08
Юни

Пилотът кап. Янко Георгиев в училище за авиация на летище София

Последното за учебната година издание на доброволческата инициатива „Училище за авиация“ срещна деца от столични училища с кап. Янко Георгиев, пилот и изпълнителен директор на България Ер.

По любопитен начин той представи на учениците интересни факти за пилотската професия и личните предизвикателствата, с които той е успял да се справи. Децата имаха възможността да разгледат Клуба на авиацията, да видят отблизо самолетните експонати, намиращи се в близост до Терминал 1, да научат повече за авиацията и да зададат въпросите си към кап. Георгиев. Доказателство за техния интерес беше и желанието им да получат автограф и да се снимат с него.

Юнското издание на „Училище за авиация“  бе последното за тази учебна година. В първата доброволческа програма по инициатива на председателя на Съвета на директорите на летище София - г-жа Ася Иванова, се включиха много ученици от различни училища.

И през следващата учебна година проектът ще продължи да стимулира интереса и въображението на децата към авиационните професии, като ги среща с утвърдени имена от света на авиацията.