11
Май

Пилотът и журналист Александър Богоявленски в „Училище за авиация“

Александър Богоявленски, известен журналист и авиационен експерт бе специален гост-лектор в майското издание на доброволческата инициатива на летище София „Училище за авиация“.

По време на срещата децата научиха защо и как можем да летим, опознаха различните видове летателни апарати, които съществуват и разбраха какво трябва да знаят, ако искат да станат пилоти. Малчуганите видяха как работи най-голямото международно летище у нас, а в края на своя „първи урок по летене“ младите авиационни любители получиха дипломи за участие, които бяха връчени от ръководството на летище София.

 

„Училище за авиация“ е първата по рода си доброволческа инициатива на летище София. Основната цел на проекта е да запали интереса и въображението на децата и да ги запознае с необятния свят на авиацията. От стартирането на пректа през ноември 2017 г. вече стотици деца от различни столични училища успяха да се докоснат до магията на авиацията. Инициативата беше отличена със специална награда от Асоциацията на българските авиокомпании.