03
Апр

От и до летище „София” с метро

От днес пътници, гости и работещи на летище „София” имат още една алтернатива за пътуване от и до летището. Столичното метро свързва летище „София” с централните градски части и с някои от големите жилищни квартали в часовия диапазон 5:30 - 24:00 ч. в делнични и празнични дни.

Допълнително удобство за пътуващите през летище „София” е връзката осигурявана чрез столичното метро до Централна ж.п. гара и Централна автогара – София.

Метростанция „Летище София” се намира в източната част на Терминал 2, а билети за превоз могат да бъдат закупени от автомати, разположени на територията на самата метростанция. Автоматите работят с български левове и монети, а един от тях и с кредитни карти.

За придвижване от метростанция „Летище София” до Терминал 1 може да бъде използван автобус 84 или безплатния летищен междутерминален превоз.

Информация за разписанието на метровлаковете може да бъде получена от Метрополитен София, а за маршрути и разписания на автобусни линии 84 и 384 – от Център за Градска мобилност София.