09
Фев

Марио Бакалов с лекция на летище София

Февруарското издание на доброволческата инициатива на летище София – „Училище за авиация“ срещна деца от столични училища с пилота на най-големия пътнически самолет Airbus А-380 Марио Бакалов.

По време на лекцията си старши първият офицер разказа на учениците за своя дълъг и успешен „полет“ към реализирането на детската си мечта да стане пилот, както и за това какво най-много му е харесало в професията. С видео и снимки той показа различни моменти от пилотирането и кацането на най-големия пътнически самолет на летище София. Децата успяха да се запознаят и с професията на стюардесата – неразделна и важна част от екипажа на всеки самолет. Многото въпроси към лекторите бяха доказателство за интереса на децата.

Малките ни гости получиха автографи и дипломи за завършен курс в инициативата „Училище за авиация“.

 

Доброволческата инициатива на летище София – „Училище за авиация“ стартира на 1 ноември 2017 г. Веднъж месечно утвърдени имена от света на авиацията разказват пред деца от различни столични училища на достъпен и интригуващ език за отговорностите на своите професии. По този начин „Училище за авиация“ цели да запали детското въображение и любопитство и да стимулира интереса на учениците към авиационните професии.