12
Яну

Летище София и с полети до Бристол

Със старта на 2016 година летище София изненада приятно своите клиенти с нова въздушна линия. Маршрутът за първи път ще свързва столицата ни с най-предпочитания град за живеене във Великобритания – Бристол.

Началото поставиха 173 пътници, които излетяха от София в късния следобед на 11 януари. Полетът беше отбелязан празнично с музика, торта и напитки.

Маршрутът увеличава броя на британските летища, които българите могат да посетят с туристическа, бизнес или учебна цел. Около 300 хил. са излетелите през изминалата година от столичното летище по най-предпочитаната дестинация – Лондон.

Линията София - Бристол е първата от 5-те, които авиокомпания Wizz Air ще открие през тази година. Полетите ще се осъществяват два пъти седмично (в понеделник и в четвъртък). Час на излитане от софийското летище - 18:30 ч., а кацането в София е на следващия ден в 01:55 ч.

Останалите четири маршрута – до Аликанте, Осло/Торп, Хамбург/Любек и Бирмингам започват в края на март с началото на лятното разписание, когато към парка на авиопревозвача, базиран на летище София, ще бъде добавен шести самолет.

През изминалата година броят на пътувалите с Wizz Air до и от София се е увеличил с 34 % и е с принос за достигането на рекордните 4 милиона пътници в навечерието на Коледните празници.