29
Окт

Директни полети от София до 50 летища в зимното разписание

Полетното разписание на летище София „Зима 2015/16“ влезе в сила и ще продължи до 26 март 2016 г.

През сезона 24 авиокомпании изпълняват директни пътнически полети от и до София по 57 въздушни маршрути, от които 55 са международни, а 2 вътрешни.

Ежедневни въздушни връзки свързват столичното летище със столици на европейски и близкоизточни държави. В удобни за пътниците часове излитат и кацат самолети до Атина, Амстердам, Белград, Берлин, Букурещ, Варшава, Мадрид, Москва, Париж, Рим.

Лондон, Виена, Мюнхен и Франкфурт са най-предпочитаните направления, с най-много редовни полети до тях.

Новост през зимния сезон е увеличеният брой полети по източни направления. Има очаквания и за повече чуждестранни туристи по българските ски курорти.

Полетите на Qatar Airways до Доха, които се изпълняват всеки ден, вече са без прекачване. Те са с удобни трансферни връзки към популярни дестинации в Азия и Тихоокеанския регион.

Трети полет до Истанбул в четири дни от седмицата добавят от края на декември Turkish Airlines в обедните часове на разписанието. Той също дава възможност за удобни връзки по разширяващата се мрежа от дестинации на авиокомпанията.

Година след откриване на новата линия Дубай Интернешънъл – София, Flydubai увеличава своите полети от два на три седмично.

Петте нови въздушни маршрута, които Wizz Air откри в края на юли 2015 г. до Женева, Кьолн, Меминген, Неапол и Бари, остават с непроменено разписание и през зимата. През този сезон линията до Милано/Бергамо е с ежедневна честота на опериране. България Еър също пътува до Милано/Малпенса.

Туристическият сезон започва от средата на декември с нови авиокомпании и маршрути. Две нови сезонни редовни линии се добавят към разписанието на летище София. Thomas Cook UK за поредна година ще лети всяка събота от Лондон/Гетуик и от Манчестър. Тази зима полетите му са отворени за редовна продажба и за индивидуалните туристи.

С подобно предложение от 11 януари 2016 г. Wizz Air стартира редовни полети от София до Бристол. Линията ще се обслужва 2 пъти седмично в понеделник и четвъртък.

С дългогодишния превозвач Thomson Fly ще пристигат от Лондон, Манчестър и Бирмингам туристите за българските зимни курорти.

За втора поредна година английската авиокомпания Jet2 ще лети до София, но вече с разширена програма от три маршрута – Манчестър, Ейст Мидланд и Нюкасъл.

Новите сезонни авиопревозвачи са Norwegian и Enter Air, които ще изпълняват туристически чартъри съответно от Лондон/ Гетуик и Бристол.

Разписание „Зима’2015/16" по вътрешни линии включва шестнадесет полета седмично от София до Варна и четири пъти седмично до Бургас.