01
Юни

Деца на борда на А330

На детския празник 1-ви юни 200 деца посетиха летище „София”. Като истински пътници учениците от 133 СОУ „А.С. Пушкин” преминаха през проверка за сигурност и с летищните автобуси бяха откарани до най-големия самолет, притежаван от българска авиокомпания - Еърбъс А 330.

На борда „пасажерите” бяха приветствани от изпълнителния директор на столичното летище Христо Щерионов.

„Особено ми е приятно, че точно днес на празника на детето, вие, възпитаниците на едно от най-добрите български училища, сте специални гости на летище „София”. Смятам, че ще видите и чуете много интересни неща, които ще оставят у вас само добри впечатления и ще повишат още повече доброто настроение в празничния ден.

Пожелавам ви да бъдете здрави и да сте старателни ученици. Ще се радваме ако някои от вас станат част от пилотите, ръководителите на полети, авиомеханиците, или стюардесите, с които България ще се гордее” каза Щерионов.

Служители на авиокомпанията разказаха на своите гости за възможностите на самолет Еърбъс А 330. Децата с интерес разгледаха и капитанската кабина с електро-дистанционна система за управление. Те благодариха на своите домакини за гостоприемството.

А накрая всяко дете получи от летище „София” подарък - шоколадово яйце.