Архив

13
Юли

ЕИБ отпуска 40 млн. евро за модернизация на Летище София

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и „СОФ Кънект“ АД, дружество със специална инвестиционна цел, мажоритарна собственост на „Меридиам“, подписаха договор за заем на стойност 40 милиона евро за модернизация на летище София. Финансирането се подпомага от Механизма за свързване на Европа на Европейската комисия.

Заемът ще послужи за модернизация на аеропорта от гледна точка на енергийна ефективност и защита на околната среда.

28
Юни

„Бритиш Еъруейз“ възобнови полетите си до София

Хесус Кабайеро, новият изпълнителен директор на „СОФ Кънект“, заедно с мениджърския екип посрещнаха пътниците от първия полет, сред които бе и известният актьор Кевин Бейкън. След пет месечно прекъсване, авиокомпанията отново  лети между София и най-голямото лондонско летище Хийтроу. Хесус Кабайеро сподели, че завръщането на „Бритиш Еъруейс“ е важно за летище София. Целият мениджърски екип работи усилено за възстановяването на полетите, по-тясно сътрудничество с авиокомпаниите и за подобряване на предлаганите услуги в полза на пътниците.

19
Авг

ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

         

ОБЯВЛЕНИЕ

ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

на проект на „План за действие към Стратегическа карта за шум за Летище София

ГД „ГВА“ към МТИТС и „Летище София“ ЕАД уведомяват всички заинтересовани страни, че е изготвен проект на „План за действие към стратегическа карта за шум за Летище София“ в съответствие със Закона за защита от шума в околната среда (ЗЗШОС).

26
Юни

Важно съобщение

След въведеното извънредно положение в страната през март във връзка с Ковид-19, за улеснение на пътуващите, летище София предоставя информация за отменените полети, която се публикува и на страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Тя се актуализира два пъти дневно, поради непрекъснатите промени, свързани с динамичната международна обстановка.

15
Юни

Полезна информация преди полет

Планирай пътуването си

  • Не ходи на летището, ако имаш следните симптоми: температура, кашлица, затруднено дишане, загуба на вкус или обоняние;
  • Подготви достатъчно медицински маски за лице за пътуването си;

Към летището

  • Планирай достатъчно време за проверки и процедури преди полет;
  • Спазвай етикета при кашляне и носи медицинска маска за лице, за да предпазиш себе си и околните;

На летището при излитане