Архив

19
Авг

ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

         

ОБЯВЛЕНИЕ

ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

на проект на „План за действие към Стратегическа карта за шум за Летище София

ГД „ГВА“ към МТИТС и „Летище София“ ЕАД уведомяват всички заинтересовани страни, че е изготвен проект на „План за действие към стратегическа карта за шум за Летище София“ в съответствие със Закона за защита от шума в околната среда (ЗЗШОС).

26
Юни

Важно съобщение

След въведеното извънредно положение в страната през март във връзка с Ковид-19, за улеснение на пътуващите, летище София предоставя информация за отменените полети, която се публикува и на страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Тя се актуализира два пъти дневно, поради непрекъснатите промени, свързани с динамичната международна обстановка.

15
Юни

Полезна информация преди полет

Планирай пътуването си

  • Не ходи на летището, ако имаш следните симптоми: температура, кашлица, затруднено дишане, загуба на вкус или обоняние;
  • Подготви достатъчно медицински маски за лице за пътуването си;

Към летището

  • Планирай достатъчно време за проверки и процедури преди полет;
  • Спазвай етикета при кашляне и носи медицинска маска за лице, за да предпазиш себе си и околните;

На летището при излитане

30
Апр

Летище София остава отворено само за пътуващи

Във връзка с обявеното извънредно положение поради COVID-19 и с цел осигуряване на най-висока степен на безопасност, в терминалните сгради се допускат само пътуващи. Влизането става след измерване на телесната температура и показани нормални стойности.

Молим пътниците да задължително да носят предпазни маски и да спазват препоръките на РЗИ за физическа дистанция от 1,5 – 2 м.

06
Апр

Статистика на летище София – първото тримесечие

Пътници

Преминалите пътници през летище София за първите три месеца на 2020 г. са общо 1 369 656. През първите два месеца се наблюдава увеличение спрямо същия период на 2019 г. През януари столичното летище е обслужило с 5,9 % повече пътници – 558 601 спрямо 2019 г., а през февруари те са с 8,8% повече –  541 636.