ВИП Салони
ВИП салонът за гости  е разположен в западното крило на Терминал 1 – Заминаване и разполага със собствен вход, който дава достъп до четири независими помещения – една основна и две сепарирани зали с капацитет на всяка от тях от около 20 седящи места. Самостоятелният паркинг, обособен за нуждите на ВИП гостите, изисканият интериор на помещенията и специалното лично отношение към всички посетители - включително персоналното съпровождане до и от борда на самолета, са част от комплиментите на Летище София към ползвателите на ВИП услугата – срещу заплащане на съответната такса.
На разположение на гостите още са и телевизия, безжичен и кабелен интернет, българска и чуждестранна преса, периодика, както и различни видове тонизиращи, разхладителни и алкохолни напитки и храни.
Наред с дискретността и отличното качество на обслужване всички изброени характеристики на ВИП салона го налагат като място с представителни функции при пресконференции или интервюта, провеждани при посещения от страната на лица с обществена или международна известност.  
Заявката за ползване услугите на ВИП салона следва да бъде заявена 24 часа (или по-малко) преди самото пътуване на тел. +359(2)937 21 92 или факс номер +359(2)937 21 90.Всяка употреба на данни от полетното разписание, без изрично писмено разрешение на "Летище София" ЕАД, е забранена! "Летище София" ЕАД не носи отговорност за разпространението и употребата на данни от полетното разписание в средствата за масова информация и интернет, извършено от трети лица с търговска цел, без изрично писмено разрешение.