Новини

12
Яну

Летище София и с полети до Бристол

Със старта на 2016 година летище София изненада приятно своите клиенти с нова въздушна линия. Маршрутът за първи път ще свързва столицата ни с най-предпочитания град за живеене във Великобритания – Бристол.

Началото поставиха 173 пътници, които излетяха от София в късния следобед на 11 януари. Полетът беше отбелязан празнично с музика, торта и напитки.

21
Дек

Пристигна 4-милионният пътник на летище София

В навечерието на коледните празници Летище София посрещна своя 4-милионен пътник. Щастливката Жасмина Кристоф и нейното семейство кацнаха от Лондон с полет на авиокомпания British airways.

Под звуците на „Радецки марш“ на Щраус, в изпълнение на духовия оркестър на националното музикално училище „Любомир Пипков“, пътничката беше посрещната тържествено на столичното летище.

12
Дек

Дядо Коледа кацна на летище София

Дядо Коледа пристигна при децата на летище София. Той дойде, не както обикновено с шейна, а с хеликоптер.

Както винаги белобрадият старец бе посрещнат на летището от много деца. Сподели, че се е наложило да дойде с вертолет, защото в Лапландия е натрупало толкова много сняг, че не е успял да открие елените си, а не е искал да закъснява за срещата с малчуганите.

Всички деца бяха подготвили песни и стихотворения, с които да впечатлят дългоочаквания гост, а за доброто си държание през годината получиха подаръци от помощниците на добрия старец.

01
Дек

Летище София към нормален режим на работа

Считано от 01:30 часа на 02.12.2015 г., летище София ще оперира нормално и всички полети ще се изпълняват по разписание от Терминал 1 и Терминал 2.

01
Дек

Трансферните микробуси с променено работно време

От днес, 01.12.2015 г., във връзка с наближаващите празници и очаквания по-голям пътникопоток, летище София променя експериментално работното време на трансферните микробуси, свързващи двата терминала.

Първата кола ще тръгва в 05:00 ч., а последната в 23:15 ч. Промяната е съобразена с работното време на градския транспорт.